Ett familjeföretag med lång tradition.

Om Alviks Trafik

Alviks Trafik är Norrbottens ledande transportföretag som sedan 1920 med hög kvalitet och kunden i centrum utförts person- och godstransporter. Sedan 2021 är även FSB Åkeri en del av oss.

Det började med en ombyggd T-Ford

Mycket har hänt sedan företaget startade, men trots att företaget vuxit finns huvudkontoret kvar på samma plats och inom samma familj. Även affärsidén är densamma, men i takt med att behoven och efterfrågan ökat växer också vi och utvecklas för att leva upp till de krav och förväntningar som ställs nu och i framtiden.

Vi jobbar ständigt med att förbättra oss mot både medarbetare och kunder. Vår verksamhet är miljöcertifierad enligt ISO 14001 och vi strävar efter att nå certifiering för hela Alviks Trafik, inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö.

Verksamheten som Albin Åström en gång startade har nu fyra generationer senare vuxit till en hel koncern, Alviks Service. Här ingår bland annat Alviks Trafik och NEX Travel. Sedan 2021 ingår även FSB Åkeri i vår verksamhet. Koncernen har totalt mer än 200 anställda och omsätter ca 330 miljoner kronor.

Idag är det Johan Åström som tagit över och som för vidare arvet efter sin farfars far.

Albin Åström och hans familj.