Vi använder kakor för en bättre upplevelse

Om kakor

För att skapa en bra användarupplevelse för dig så använder den här webbplatsen kakor (cookies). Vill du veta hur vi använder dina personuppgifter så kan du läsa vår integritetspolicy.

Vad är en kaka (cookie)?
En kaka är en liten textfil som skickas från vår webbserver och som sparas av din webbläsare så att webbplatsen ”kommer ihåg dig” och de val du gjort. Det finns två sorters kakor, ”vanliga” kakor och sessionskakor. Sessionskakor försvinner när du stänger din webbläsare och sparas alltså inte, medan vanliga kakor sparas på din dator en längre tid — antingen tidsbegränsat eller tills vidare, dvs. tills du själv väljer att ta bort den.

Vi använder även tredjepartskakor på vår webbplats. Tredjepartskakor placeras av något annat företag än Alviks Trafik. En tredjepartskaka kan t.ex. användas av flera webbplatser för att förstå och följa hur du surfar mellan olika webbplatser. Vi får information från dessa kakor men informationen kan även användas för andra syften som bestäms av tredje part. Om du har godkänt att tredjepartskakor lagras när du besöker vår webbplats kan du läsa i respektive tredjeparts integritetspolicy om dessa syften.

Nedan följer en redogörelse över de tre olika kategorier av kakor som vi använder på webbplatsen.

Funktionskakor
Dessa kakor är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera och kan inte stängas av i våra system. De är vanligtvis bara inställda som svar på åtgärder som du gjort som utgör en begäran om tjänster, till exempel inställning av dina personliga preferenser, inloggning eller ifyllning av formulär. Du kan ställa in din webbläsare för att blockera eller varna dig om dessa kakor, men vissa delar av webbplatsen fungerar inte då. Dessa kakor lagrar inte någon personligt identifierbar information.

Kakor för analysändamål
Dessa kakor tillåter oss att räkna besök och trafikkällor så att vi kan mäta och förbättra prestandan på vår webbplats. De hjälper oss att veta vilka sidor som är mest och minst populära och se hur besökare flyttar runt på webbplatsen. All information som dessa kakor samlar är aggregerad och därför anonym. Om du inte tillåter dessa kakor vet vi inte när du har besökt vår webbplats.

Kakor för marknadsföringsändamål (pixlar för sociala medier)
Dessa kakor ställs in på vår webbplats av våra annonseringspartners. De kan användas av dessa företag för att skapa en profil av dina intressen och visa dig relevanta annonser på andra webbplatser. De lagrar inte direkt personlig information, men är baserade på unikt identifierande av din webbläsare och internetenhet. Om du inte tillåter dessa kakor kommer du att erfara mindre riktade annonser.

Inställningar för kakor
Du kan ställa in din webbläsare så att du automatiskt nekar till lagring av kakor eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en kaka. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade kakor raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information. Du kan också radera kakor manuellt från din hårddisk när som helst.

Väljer du att inte acceptera kakor kan du i dagsläget inte surfa vidare på vår webbplats. Denna policy för användning av kakor kan komma att ändras i framtiden.

För mer information om kakor, besök Post- och telestyrelsen

Du kan läsa i vår i vår integritetspolicy om hur vi behandlar personuppgifter och hur du kan utöva dina rättigheter.