TRAFIKledare BUSS Luleå

Vi söker trafikledare till vår bussverksamhet. Som trafikledare arbetar du med att planera, organisera och övervaka såväl linjetrafik och skoltrafik som beställningstrafik. Du arbetar i ett team tillsammans med trafikledare och trafikchef. Om du är du rätt person erbjuder vi ett fritt och omväxlande jobb i ett familjärt företag.

Busstrafiken är ett av tre verksamhetsområden inom Alviks Trafik. Busstrafiken bedrivs inom linjetrafik, skoltrafik och beställningstrafik. Samtidigt som vi ser att beställningstrafiken växer med nya uppdrag strävar vi efter att fortsätta att vara konkurrenskraftiga inom linjetrafiken och skoltrafiken. Våra viktigaste framtidsfrågor inom alla våra verksamhetsområden är hållbarhet och att vara ett attraktiv val för såväl kunder som medarbetare.

Trafikledarens huvuduppgift är att planera, organisera och övervaka busstrafiken så att den uppfyller kundens krav och samtidigt optimerar våra resurser. Det innebär bland annat att du schemalägger och arbetsleder de busschaufförer som är i tjänst, planerar för underhåll och reparationer av bussarna samt har kundkontakter. Allt för att varje resa ska gå smidigt från start till mål. Tillsammans med dina kollegor i trafikledningen ingår du i ett beredskapschema för att hantera oplanerade händelser som kan uppstå utanför vanliga kontorstider.

Tjänsten innehåller även administrativa uppgifter såsom fakturering, uppföljning av kör- och vilotider samt efterlevnad av lagar och regler. 

Vem söker vi?
Vi söker dig som är en erfaren, strukturerad och trygg trafikledare. I ditt arbete är du engagerad, noggrann och lösningsorienterad. Du är bra på att skapa en positiv och stöttande arbetsmiljö och har förmågan att bygga och underhålla positiva kundrelationer för att säkra en god service. 

Vi lägger stor vikt vid att hitta en trafikledare vars personliga egenskaper och erfarenheter kompletterar och stärker vårt team i trafikledningen. 

Din kompetens:

  • Dokumenterade trafikledarkunskaper eller likvärdig erfarenhet
  • Erfarenhet från arbetsledning av större personalgrupper.
  • Erfarenhet av schemaläggning och kunskap om kollektivavtal.
  • God förmåga att förstå verksamhetens ekonomiska resultat och kostnader för att fatta välgrundade beslut.
  • Erfarenhet av att arbeta i en affärsdriven organisation är meriterande.
  • Utbildning som yrkeschaufför (behörighetsklasser C, CE, D) är meriterande.

Placering: Storheden, Luleå med eventuella behov av arbete i Alvik och/eller Dalbo.

Önskat tillträde: Snarast möjligt.

Varför Alviks Trafik?
För oss är det självklart att jobba nära och med omtanke om medarbetare, kunder, uppdragsgivare och miljö. Delaktighet är en naturlig del av vardagen och vi är alla med och tar ansvar för helheten, oavsett vilken roll eller position du har. Vi ser alla som lika mycket värda och vi agerar med respekt för den enskilda individen. Rekrytering sker löpande. 

Välkommen att kontakta oss!
För frågor om tjänsten kontakta Eva Karlsson, Vice VD, 070-663 60 51 eller Johan Åström, VD, 070-628 03 90.

Ansökan mejlas till eva.karlsson@alvikstrafik.se, skriv Ansökan trafikledare buss i ämnesraden. 

Om företaget
Alviks Trafik är ett av Norrbottens ledande transportföretag. Med totalt 28 bussar, 120 lastbilar och drygt 190 anställda. Personal finns i Luleå, Boden, Gällivare, Kiruna, Umeå och Sundsvall. Huvudkontoret finns i Luleå och bolagets historia började redan år 1920 i Alvik, strax utanför Luleå. Precis då som nu är det familjen Åström som äger och driver bolaget som vuxit till en hel koncern. Hela koncernen omsätter idag 585 miljoner kronor.

Skicka in din ansökan

För rekryteringsprocessen behandlar Alviks Trafik dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen. Klicka i rutan nedanför om du samtycker till det.

Inskickandet av ansökan är helt frivillig och dina uppgifter behandlas givetvis med fullständig sekretess och i enlighet med personuppgiftslagen (GDPR). Om du vill ändra eller ta bort något kan du när som helst göra detta genom att skicka oss ett e-postmeddelande till ovan angiven e-postadress. Intervjunoteringar och information från referenstagningar kan tillkomma. All data är strikt för intern användning och delas inte med någon tredje part förutom vår rekryteringspartner.

Livet inom Alviks Trafik

Som anställd inom Alviks Trafik kommer du in i en familjär organisation med stort engagemang. Våra fordon är moderna och anpassade efter de uppdrag vi har så att förarna kan känna sig trygga på vägen och kunderna kan lita på våra transporter.

Våra yrkesgrupper

Vår bredd av verksamheter gör att det finns många spännande arbetsuppgifter och stora utvecklingsmöjligheter.