Vi firar 100 år!

I år är det precis 100 år sedan Albin Åström med sin ombyggda T-Ford började köra mjölkflaskor och människor från Alvik till Luleå. Sedan dess har utvecklingen bara fortsatt och företaget har vuxit till det vi är idag, men fortfarande med samma affärsidé att med hög kvalitet och kunden i centrum utföra person- och godstransporter.

Följ oss på Facebook

På vår Facebook-sida kommer vi under jubileumsåret att lägga ut bilder och berättelser från vår långa historia. Om du inte redan följer oss på Facebook, gå in och gilla oss så får du också ta del av vår resa.

Många olika transporter

Under alla år har vi hunnit transportera en hel del. Mjölkannor från bondgårdarna in till Luleå, förnödenheter till Finland under kriget, Coca-cola från bryggeriet i Sundsvall, renar mellan betesmarker i fjällen, stål från järnverket och mängder av annat gods. Självklart har vi under alla år även sett till att människor kunnat resa med buss i sin vardag, till skola, jobb och för nöjes skull.

Sveriges längsta busslinje blev början till NEX

Nyfikenheten och viljan att ständigt utvecklas har alltid funnits hos oss. När bondgårdarna och därmed frakterna av mjölk och andra jordbruksvaror blev färre, samtidigt som allt fler skaffade egna bilar (1960-talet), var det dags att hitta nya vägar. Tillsammans med Falcks i Gällivare och Bergeros i Smedsbyn började vi under 1970-talet att köra veckoslutstrafik från Kiruna till Stockholm. Det blev för övrigt Sveriges längsta busslinje och början till NEX Travel.

Vi siktar på ytterligare 100 år. Bli en av oss!

Vi jobbar ständigt med att utveckla företaget och hitta fler engagerade medarbetare till våra olika verksamheter. Vill du jobba i en familjär organisation där delaktighet är en naturlig del av vardagen, skicka ett mejl till ansokan@alvikstrafik.se och håll gärna utkik på vår hemsida och på Facebook där vi löpande lägger ut lediga tjänster.