TRAFIKCHEF BUSS Luleå

Vi söker en trafikchef till vår bulkverksamhet.  

Som trafikchef i vårt koncernbolag Alviks Bulk AB blir du en nyckelperson i företaget med stor möjlighet att påverka bolagets fortsatta utveckling. Vi ser mycket positivt på framtiden i och med de omfattande industrisatsningarna i norr.


I rollen ansvarar du för att leda, styra och utveckla trafiken och medarbetarna inom
trafikområdet bulk mot uppsatta mål. Ditt uppdrag blir att optimera planeringen och logistiken i trafiken samt vidareutveckla affärer tillsammans med uppdragsgivare.

Bulkverksamheten bedriver transporter över norra delen av Norden. Till din hjälp har du en erfaren transportledare och tjugotvå engagerade förare. Genom dialog skapar du långsiktiga relationer med både medarbetare och uppdragsgivare/kunder.

Rollen innebär ett ansvar för personal, budget, arbetsmiljö, fordon och investeringsplaner där du har fokus på lönsamhet och hållbar utveckling. Du arbetar verksamhetsnära och ansvarar för att ni efterföljer de bestämmelser som råder inom branschen.

För att trivas i rollen uppskattar du att interagera med andra eftersom rollen innebär många kontaktytor såväl internt som externt. Tillsammans med dina medarbetare och olika stödfunktioner utvecklar ni verksamheten framåt. Som trafikchef bulk rapporterar du till vice vd.


Vi söker dig som delar våra värderingar och har god erfarenhet av ledarskap från
affärsdrivande verksamhet med resultatansvar. Om du har erfarenhet från
transportbranschen eller andra kunskaper i logistik och fordon ser vi det som meriterande.

För att lyckas i rollen är du en trygg, kommunikativ och inkluderande ledare med ett relationsinriktat arbetssätt kombinerat med ett affärsmässigt sinne och stort kundfokus.
Vidare är du lösningsorienterad och prestigelös samt kan lätt växla mellan det operativa och strategiska perspektivet. Du är van att arbeta i olika IT-system och har förståelse för ekonomi, budget och kalkyler. Det är viktigt att du har lätt för att kommunicera i både tal och skrift på svenska och det är även meriterande med kunskaper i engelska och finska.


Vi erbjuder dig en familjär företagskultur där våra kärnvärden är Engagerade, Nära,
Kompetens och Trygghet. För oss är det självklart att jobba nära och med omtanke om
medarbetare, kunder, uppdragsgivare och miljö. Delaktighet är en naturlig del av vardagen och vi är alla med och tar ansvar för helheten, oavsett vilken roll eller position du har. Vi ser alla som lika mycket värda och vi agerar med respekt för den enskilda individen.


Alviks Trafik är ett av Norrbottens ledande transportföretag med totalt 28 bussar,
120 lastbilar och drygt 190 anställda. Personal finns i Luleå, Boden, Gällivare, Kiruna, Umeå och Sundsvall. Huvudkontoret finns i Luleå och bolagets historia började redan år 1920 i Alvik, strax utanför Luleå. Precis då som nu är det familjen Åström som äger och driver bolaget som vuxit till en hel koncern. Hela koncernen omsätter idag 585 miljoner kronor och innefattar även Nex resebyrå och fastighetsbolag.

Du söker tjänsten via Rätt rekrytering: 
Merja Kenttälä, konsult, Rätt Rekrytering, HR, tel. 076-866 22 77.


Varmt välkommen med din ansökan!

Inskickandet av ansökan är helt frivillig och dina uppgifter behandlas givetvis med fullständig sekretess och i enlighet med personuppgiftslagen (GDPR). Om du vill ändra eller ta bort något kan du när som helst göra detta genom att skicka oss ett e-postmeddelande till ovan angiven e-postadress. Intervjunoteringar och information från referenstagningar kan tillkomma. All data är strikt för intern användning och delas inte med någon tredje part förutom vår rekryteringspartner.

Livet inom Alviks Trafik

Som anställd inom Alviks Trafik kommer du in i en familjär organisation med stort engagemang. Våra fordon är moderna och anpassade efter de uppdrag vi har så att förarna kan känna sig trygga på vägen och kunderna kan lita på våra transporter.

Våra yrkesgrupper

Vår bredd av verksamheter gör att det finns många spännande arbetsuppgifter och stora utvecklingsmöjligheter.