PERSONAL- OCH LÖNEADMINISTRATÖR

Vi söker en personal- och löneadministratör till vår HR-avdelning i Luleå. Som personal- och löneadministratör kommer du att ha ansar för hela löneprocessen inom koncernens samtliga trafikbolag. Om du är du rätt person erbjuder vi ett fritt och omväxlande jobb i ett familjärt företag.

I denna roll ansvarar du för att rätt lön betalas ut i rätt tid till våra medarbetare samt ger support i löne- och avtalsfrågor. Vidare säkerställer du att företaget följer alla lagar och regler kring löneadministration. Du beräknar och bokför semester- och löneskulder samt utför personaladministrativa uppgifter som introduktion av nyanställda, hantering av anställningsavtal och arbetsgivarintyg. Du tar fram statistikuppgifter till bland annat SCB, Fora och Collectum. Du ansvarar också för att hantera mobilabonnemang och växeltelefonin i företaget. 

Vem söker vi?
Vi söker dig som har relevant utbildning inom personal- och löneadministration eller likvärdigt. Du har erfarenhet av lönehandläggning och en gedigen kunskap kring tolkning och tillämpning av olika kollektivavtal. Du har också kunskaper inom arbetsmiljöarbete och god systemvana. Din utbildning och erfarenhet omfattar områden som lönehantering, arbetsrätt och kollektivavtal, samt personalfrågor såsom pensioner och försäkringar.

Vi värdesätter god kommunikativ förmåga, både i muntlig och skriftlig form. Du är noggrann och har förmågan att slutföra uppgifter på ett effektivt sätt. Dessutom är du serviceinriktad och har en god förmåga att skapa och upprätthålla positiva relationer med medarbetare och kollegor. Tjänsten anpassas efter din unika kompetens och erfarenhet, och erbjuder goda möjligheter för personlig och professionell utveckling.

Din kompetens:

  • Relevant utbildning och/eller erfarenhet kring lönehantering, arbetsrätt, kollektivavtal. 
  • Erfarenhet av lönehandläggning
  • Kunskap kring tolkning och tillämpning av olika kollektivavtal
  • Kunskaper inom arbetsmiljöarbete
  • God systemvana

System som nyttjas i arbetet:

  • TransPa – Tidrapporterings- och personalsystem
  • Hogia Lön Plus – Lönesystem
  • Hogia Approval Management – Attest leverantörsfakturor
  • Hogia Transportekonomi – Bokföring, redovisning

Placering: Storheden, Luleå.

Önskat tillträde: Enligt överenskommelse. Rekrytering sker löpande.

Varför Alviks Trafik?
Vi erbjuder en dynamisk och familjär arbetsmiljö med möjlighet till personlig utveckling och en chans att vara med och påverka. För oss är det självklart att jobba nära och med omtanke om medarbetare, kunder, uppdragsgivare och miljö. Delaktighet är en naturlig del av vardagen och vi är alla med och tar ansvar för helheten, oavsett vilken roll eller position du har. Vi ser alla som lika mycket värda och vi agerar med respekt för den enskilda individen. 

Välkommen att kontakta oss!
För frågor om tjänsten kontakta Lena Fjällström, HR-chef, 070-5680251

Ansökan mejlas till lena.fjallstrom@alvikstrafik.se, skriv “Ansökan Personal- och löneadministratör” i ämnesraden. 

Om företaget

Alviks Trafik är ett av Norrbottens ledande transportföretag med totalt 28 bussar,
120 lastbilar och drygt 190 anställda. Personal finns i Luleå, Boden, Gällivare, Kiruna, Umeå och Sundsvall. Huvudkontoret finns i Luleå och bolagets historia började redan år 1920 i Alvik, strax utanför Luleå. Precis då som nu är det familjen Åström som äger och driver bolaget som vuxit till en hel koncern. Hela koncernen omsätter idag 585 miljoner kronor och innefattar även Nex resebyrå och fastighetsbolag.

Skicka in din ansökan

För rekryteringsprocessen behandlar Alviks Trafik dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen. Klicka i rutan nedanför om du samtycker till det.

Inskickandet av ansökan är helt frivillig och dina uppgifter behandlas givetvis med fullständig sekretess och i enlighet med personuppgiftslagen (GDPR). Om du vill ändra eller ta bort något kan du när som helst göra detta genom att skicka oss ett e-postmeddelande till ovan angiven e-postadress. Intervjunoteringar och information från referenstagningar kan tillkomma. All data är strikt för intern användning och delas inte med någon tredje part förutom vår rekryteringspartner.

Livet inom Alviks Trafik

Som anställd inom Alviks Trafik kommer du in i en familjär organisation med stort engagemang. Våra fordon är moderna och anpassade efter de uppdrag vi har så att förarna kan känna sig trygga på vägen och kunderna kan lita på våra transporter.

Våra yrkesgrupper

Vår bredd av verksamheter gör att det finns många spännande arbetsuppgifter och stora utvecklingsmöjligheter.